onsdag 26 november 2008

Pepparkakor och glögg

Jag vet att jag egentligen bör vänta tills på söndag när det är första advent med att dricka glögg, men det är ju så gott, och några dagar tidigare skadar väl inte.. I går gjorde vi i alla fall egen glögg. Det var väldigt mysigt att på kvällen efter att ha varit ute och lekt i snön komma in och värma sig med en god glögg och några pepparkakor! Julkänsla.
Att göra glögg är väldigt enkelt, och eftersom vi hade en del rödvin kvar sen bröllopet som ända blir förstört om det inte dricks upp (!) var det bättre att göra egen glögg istället för att köpa. Det enda du behöver är en påse glöggkryddor, en dl socker och en flaska rödvin. Vill man ha det lite starkare kan man tillsätta t.ex. lite vodka eller något med smak om man så föredrar.
Blanda allt i en kastrull och värm till ca 80 grader. Låt stå med lock 1 timme och sila bort kryddorna, klart!
Det blev super gott och känns alltid lite extra lyxigt när man gjort det själv!