Förra veckan var Anna här och vi bakade morotskaka och hade lite mysigt. Anna fick riva morötterna.. Hehe. Kakan blev supergod och är numera min favvo, enkel är den också. Detta är receptet;
Ingredienser:
2 dl socker
2 ägg
3 dl morötter (fint rivna)
2,5 dl vetemjöl
1 dl olja
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner rivna morötter och olja.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
Häll i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min. (Gräddningstiden kan bero ganska mycket på vilken ugn du har, så var beredd att titta till kakan med jämna mellanrum och använd potatissticka, kakan ska inte vara kladdig.)
Medan kakan är i ugnen kan du förbereda glacyren.
Blanda 25 g rumstempererat margarin med 2 dl florsocker samt 60 g philadelphiaost light.
När kakan är klar och svalnat, bre på glacyren och dekorera, exempelvis med rivna morötter eller rivet citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar