.jpg)
250 g mörk god choklad
250 g smör el margarin
6 ägg
2,6 dl socker
1 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g smör el margarin
150 g mörk choklad
75 g honung (gärna flytande)
10 st After Eight
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
Hacka chokladen och lägg med smöret i en bytta och smält över vattenbad. Rör ofta tills chokladen och smöret smält. Vänd ner äggblandningen i chokladen. Blanda ner vetemjölet (gärna siktat). Smörj formen med smör och häll i smeten.
Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska fortfarande vara något kladdig, känn med potatissticka.
Låt kallna och ställ i kylen att stelna någon timme. Du kan även frysa den innan glasyren ska på.
Glasyren:
Hacka chokladen och smält ihop med smöret samt honung och mintchoklad. Vispa till en slät chokladkräm. Du kan ställa in glasyren i kylen en stund så stelnar den lite och blir mer lätthanterlig. Bre över ett tjockt lager chokladkräm när den är i lagom konsistens.
Gör gärna mönster i glasyren. Jag gjorde kristyr med mintsmak och spritsade på.
Servera chokladtårtan kall, gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Smaklig måltid!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar