Här är i alla fall receptet;
2,5 dl vatten
5 (ungefär)st gelatinblad
3,75 dl strösocker
2,5 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker

Jag började med att lägga gelatinbladen i blöt i hälften av vattnet.
Blandade socker, sirap, salt och resten av vattnet i en kastrull och rörde tills sockret löst sig. Lät det koka upp, stoppade i en termometer och värmde tills den visade ca 120 grader.
Efter det hällde jag "sockerblandningen" över gelatinbladen och rörde om. Sedan kom elvispen fram, och detta var det jobbiga partiet! Speciellt då jag tagit för några gelatinblad och fick vispa i en evighet (i alla fall i 35 min). Ni andra som gör rätt från början.. behöver bara vispa i ungefär 10 min, tills det att smeten blivit vit och jättekletig. Då är det dags att blanda i vaniljsockret.
Jag hällde i halva smeten i en form iklädd smörpapper med lite olja på, sedan blandade jag resterande del av smeten med röd hushållsfärg och hällde i den i en ny form. Men det är ju frivilligt!
Nu står mina fina formar som sagt och stelnar över natten, så jag får återkomma imorn med slutresultat, men så här såg de i alla fall ut när jag lämnade dom;

Tillägg;
Marshmallowsen blev jättegoda :) Dock lite kladdiga, så jag doppade dem i floursocker (detta är inget recept för er som inte tycker om sööööta saker). Ett tips till er som vill göra marshmallows är att ta gelatinpulver istället för blad, då ca 2,5msk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar