torsdag 21 februari 2008

Cupcakes

Idag har jag bakat cupcakes. Som jag har förstått det, är skillnaden mellan cupcakes och traditionella svenska muffins, att cupcaksen har frosting på toppen.
I alla fall, jag bakade två sorters cupcakes; en med vitchoklad och rosmarin innuti och cream chees frosting uppepå, den andra med mörkchoklad och choklatfrosting. Visst låter det fancy! (Kan för övrigt berätta att de blev supergoda!)
Här är recepten;

Ingredienser:
2 ägg
1.5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
100g smör
2dl mjölk
rivet skal av 0,5-1 citron (efter smak)
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
lite salt

Fyllning1:
100g hackad vit blockchoklad'
2msk finhackad rosmarin

Fyllning2:
100g hackad mörk blockchoklad

Frosting1:
50g cream chees (philadelphiaost)
30g smör (bör vara rumsvarmt)
ca 150g florsocker
saften av en halv citron

Frosting2:
Samma som frosting1 fast med ca 2-3msk kakao och ett par droppar pepparmyntsolja.

Utförande:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst.
Blanda i det smälta smöret, mjölk och citronskalet.
Blanda torrvarorna och tillsätt i smeten.
Tillsätt valfri fyllning och rör om.
Ställ ut muffinsformar på en plåt (min rekomendation är defenitivt att lägga muffinsformarna i en muffinsplåt, då du slipper risken att de "flyter ut" och tappar formen). Klicka i smeten i formarna till ung hälften. Grädda i mitten i ugnen i 10-12 min.

Låt muffinsen svalna. Under tiden gör du frostingen!

Vispa florsocker, citronsaft och smör. Tillsätt osten och vispa. Ska du göra chokladcupcaksen blandar du även i kakao och mintoljan. Vispa.

Sedan är det bara att bre på önskad tjocklek av frostingen på dina avsvalnade cupcakes och voila; du har mumsiga cupcakes att servera på din födelsedagskalas (eller hemma framför tv´n) Mums!

Inga kommentarer: