Foto: Linn Sletten

Mumsig kladdkaka med After Eight.
Ingredienser:
100 g margarin
100 g After eight (ca 12 st rutor)
2 ägg
100 g After eight (ca 12 st rutor)
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Glacyr:
150 g After eight (ca 18 rutor)
Gör så här:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen och lägg därefter i After eight-rutorna och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen och lägg därefter i After eight-rutorna och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Vi pyntade med silverkulor och fina födelsedagsljus!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar