Här är receptet. Finns många olika men detta är ett av mina favoriter.
Ingredienser:

150 g smält smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret & låt svalna något.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt smöret och mjölken och rör om försiktigt.
Häll smeten i en smord långpanna eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30min.
Glasyr:
4 dl florsocker
75 gram smör
0,5 dl kallt kaffe (gärna starkt)
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl kokos eller annan valfri topping. Jag gjorde hälften kokos och hälften chokladströssel :)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda resten av ingredienserna och rör slät.
Bred glasyren på kakan när den svalnat. Garnera. Låt svalna något innan du skär i lagom stora rutor. Klart att äta! (Går även bra att frysa in)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar