onsdag 9 april 2008

Bättre sent än aldrig..

Här kommer äntligen receptet på mina chokladdoppade skorpor!

Ingredienser
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Råsocker
Blockchoklad

Utförande:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat.

När skorporna kallnat, förslagsvis dagen efter, ska dom doppas i choklad.
Smällt blockchoklad i vattenbad.
Doppa ena sidan av skorpan i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara torrt och svalt.

Inga kommentarer: